Ghítela jako Zlaté mléko = ideální start do každého dne? Redakční RECENZE

Velmi chutné, sladké a úplné nebe v puse, to je Ghítela – Zlaté mléko. Lahodná chuť kešu se snoubí s medem a kvalitním máslem. Můžete si je namazat na chleba nebo pojídat jen tak, jako chuťovku.

Co to je

Ghítela – Zlaté mléko je máslová pomazánka od firmy České ghíčko, která vyrábí zcela originální másla s různými příchutěmi. Másla chutnají po oříšcích a jsou doplněna kořením, jejichž chuť se navzájem snoubí s kvalitním přepuštěným máslem.

Zlaté mléko je vyrobeno z kešu oříšku 50%, máselného tuku s kořením 34% a medu. Můžete jej jíst jen tak na lžičku nebo si ho rozpustit v horké vodě a udělat si zlaté mléko.

Obsahuje 55,8 g tuku, dále pak bílkoviny, sacharidy a cukry. Je to zlaté mléko v tuhé podobě. Snadno se připravuje a je velmi zdravé a chutné.

Čím se liší

Ghítela – Zlaté mléko je alternativní variantou oblíbených pomazánek. Obsahuje jen suroviny prémiové kvality a chutné oříšky, které mu dodávají krémovou konzistenci. Je v něm přidána vanilka a hodí se také na natírání sušenek nebo palačinek, lívanců či waflí. Chutná nejen dospělým, ale i dětem. Má trvanlivost 7 měsíců a nemusí být uskladněno v lednici.

 Jak se vyrábí

Ghítela – Zlaté mléko se vyrábí umícháním s oříšky a medem. Oříšky se rozdrtí na jemnou pastu a smíchají se s přepuštěným máslem. To vše doplní trocha medu, aby pomazánka byla sladší.

Již naše babičky dělaly přepuštěné máslo, aby jej uchovaly v teplém prostředí mimo lednici. Ghítela se může skladovat, klidně ve špajzu a nemusí být v chladu. Je to top produkt a některé pomazánky si můžete koupit i v dárkovém balení.

Z Ghítely – Zlatého mléka je možné si v zimním období připravit lahodný a velmi výživný nápoj. Stačí jen lžičku zalít horkou vodou a zamíchat.

 Jak typicky chutná

Chutná velmi příjemně. Rozpoznáte kešu oříšky, med a trochu koření. Máslový tuk se rozplývá na jazyku. Je to velmi zdravý produkt z přírodních ingrediencí, bez přidání jakýkoliv konzervantů, éček, či palmového oleje. I tak vydrží velmi dlouho díky kvalitnímu zpracování a ingrediencím, které pocházejí z přírodních zdrojů.

Ghítelu – Zlaté mléko můžete použít i na pečení nebo vaření. Stačí jen rozpustit v hrnečku nebo přidat do buchty. Dodá pokrmu oříškovou chuť. Hodí se i na sladké pokrmy.

Zlaté mléko je velmi zdraví prospěšné. Je v něm kurkuma, černý pepř, skořice, zázvor a muškátový oříšek. Je účinné obzvláště proti nachlazení, ale také podporuje imunitu. Pomáhá také dobrému trávení a reguluje hladinu cukru v krvi.

Můžete si Ghítelu – Zlaté mléko smíchat s mlékem nebo i čajem a vytvořit si tak Masala čaj.

Popíjí se horké a nejlépe jednou denně. Je dobré i proti migrénám a má antibakteriální účinky. Můžete jej také jíst na chlebu nebo sušenkách či celozrnném pečivu. Ghítela ve vodě vytvoří příjemně vypadající pěnu. Zlaté mléko je skvělá a zdravá svačinka či nápoj.

Klady

  • Nádherná máslová vůně
  • Recyklovatelný obal
  • Menší velikost vhodná pro ochutnání
  • Ideální do kávy i samotné do mléka

Zápory

  • Specifická chuť, která nemusí všem sedět

Více najdete na Českém ghíčku! :))